Skip to main content

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

«Σήμερα υπογράφουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των πολιτών του Δήμου Πολυγύρου και της Διοίκησης», τόνισε ο νέος δήμαρχος Γιώργος Εμμανουήλ

Συγκίνηση και ενθουσιασμός υπήρξε κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, των προέδρων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων, στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος δήμαρχος, Γιώργος Εμμανουήλ, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: «Σήμερα υπογράφουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των πολιτών του Δήμου Πολυγύρου και της Διοίκησης. Σηκώνουμε τα μανίκια και όλοι μαζί εργαζόμαστε εντατικά, με σύνεση και αποφασιστικότητα για το καλό του τόπου. Η διακηρυγμένη βούλησή μας είναι να ενώσουμε. Είναι μια προσπάθεια να ενώσουμε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας και στα 952 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Δήμου μας και να τους πείσουμε ότι το σχέδιο και το όραμά μας απαντά στις πραγματικές ανάγκες, όχι μόνο του σήμερα, αλλά και στις ανάγκες που έχει ο δήμος για τις επόμενες δεκαετίες».

Με τρεμάμενη από συγκίνηση φωνή, ο κ. Εμμανουήλ τόνισε ότι ο λόγος που οδήγησε τον ίδιο και την ομάδα του στη διεκδίκηση του δήμου Πολυγύρου δεν ήταν άλλος από την αγάπη για τον τόπο τους και το εσωτερικό κίνητρο προσφοράς, ενώ έκανε ειδική μνεία στη ρήση του τραγικού ποιητή Αγάθωνα: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κκ Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κκ Θεόκλητος, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Ζωγράφου, οι πρώην Δήμαρχοι Πολυγύρου, Βασίλειος Βασιλάκης, Νικόλαος Βασιλάκης και Θωμάς Καπλάνης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κά.