Skip to main content

Πράσινο φως για την υπογειοποίηση των κάδων στις κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στην τοποθέτηση υπόγειων κάδων στις 4 δημοτικές κοινότητες προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης - Οι 83 θέσεις που έχουν επιλεγεί.

Το πράσινο φως για την επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκη άναψε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τον σχεδιασμό της διοίκησης για την υπογειοποίηση των κάδων υπεραμύνθηκαν ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γιώργος Αβαρλής και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Ιακώβου, οι οποίοι απάντησαν στις ενστάσεις που διατύπωσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

«Η υπογειοποίηση των κάδων θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί προ πολλών ετών. Αυτή η διοίκηση πέρασε 59 υπόγειους και θα περάσει και αυτούς τους 185. Η καθαριότητα της πόλης στηρίζεται στην υπογειοποίηση των κάδων», τόνισε ο κ. Αβαρλής, σημειώνοντας πως «ακόμα και αν υπάρξουν στην πορεία τεχνικά προβλήματα η διοίκηση είναι αποφασισμένη να τα λύσει». «Είναι μονόδρομος η υπογειοποίηση των κάδων», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Ιακώβου εξέφρασε την ικανοποίησή του που προχωρά η υπογειοποίηση των κάδων, σημειώνοντας πως άμεσα θα ξεκινήσουν κάποιοι έλεγχοι που απαιτούνται.

Διαβάστε: Δήμος Θεσσαλονίκης -Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων - Τα σημεία στις 4 κοινότητες

Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου έχει προχωρήσει στην επιλογή των σημείων τοποθέτησης των υπόγειων κάδων σε κοινόχρηστους χώρους της 2ης, 3ης, 4ης και 5ης δημοτικής κοινότητας.

Τα σημεία τοποθέτησης

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, η χωροθέτηση και εγκατάσταση 185 υπογείων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων θα γίνει σε βάθος τριετίας σε 83 συνολικά επιλεγμένες θέσεις και συγκεκριμένα: 26 θέσεις στην 2η, 3 θέσεις στο 3η, 23 θέσεις στην 4η και 31 θέσεις στην 5η δημοτική κοινότητα.
Όπως αναφέρει στην εισήγηση του αντιδημάρχου Κώστα Ιακώβου προκειμένου, «να επιτευχθεί η ομαλή εκτέλεση του έργου ο αριθμός των θέσεων είναι μεγαλύτερος , έτσι ώστε σε περίπτωση που αντιμετωπιστούν τυχόν τεχνικές δυσκολίες σε ορισμένα σημεία κατά την φάση της διαμόρφωσης των τάφρων, να μπορούν να επιλεγούν εναλλακτικές θέσεις. Η οριστική χωροθέτηση των υπόγειων κάδων θα προκύψει μετά τον έλεγχο της μη ύπαρξης υπόγειων δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας στις θέσεις που έχουν επιλεγεί».

Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Το 2021 εγκαταστάθηκαν 59 μονάδων υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους στο ιστορικό εμπορικό κέντρο καθώς και στην πλατεία Φαναριωτών, στον πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Ερμού, στην Καρόλου Ντήλ, στην πλατεία Άθωνος, στα Λαδάδικα και στο Χρηματιστήριο. Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης δόθηκαν στη χρήση των πολιτών την 1η Απριλίου του 2021.