Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χ4»

Προκηρύσσεται σε 15 ημέρες ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Θεσσαλονίκη Χ4» με σκοπό την αναζήτηση προτάσεων για την αναβάθμιση υποβαθμισμένων οικοδομικών τετραγώνων.

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση, ύψους 75.000 ευρώ, για τη διεξαγωγή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Θεσσαλονίκη Χ4». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναζήτηση προτάσεων για το βασικό κύτταρο της πόλης, το οικοδομικό τετράγωνο.

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η επιλογή τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης με υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον και η κατάθεση πρότασης για την αξιοποίηση του σταυρού, δηλαδή των ενδιάμεσων δρόμων.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικοδομικού τετραγώνου, που θα επηρεάσει θετικά το κλίμα της περιοχής, την ποιότητα ζωής και την εικόνα του χώρου.

Τις ανακοινώσεις έκανε από το βήμα της ημερίδας με θέμα: Ακτογραμμές και αντανακλάσεις - Πορτραίτα πόλεων στο νερό, η αρχιτέκτονας Ντόρα Γαλάνη, η οποία «έτρεξε» τον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί σε 15 μέρες και σε 2-3 μήνες μετά θα κατατεθούν οι προτάσεις των αρχιτεκτόνων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ