Skip to main content

Πρεμιέρα με ανατροπή για τον Άρη-Κέρδισε 3-1 τη Λαμία

Ο Ρόμανιτς έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Άρη, ωστόσο οι αλλαγές του Ένινγκ στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό της αναμέτρησης.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Άρης. Οι "κιτρινόμαυροι", αν και έχαναν στο ημίχρονο με 0-1, στο δεύτερο μισό έκαναν την ανατροπή, επικρατώντας με σκορ 3-1.

Η Λαμία πάτησε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου, ωστόσο καμία προσπάθειά της δεν βρήκε στόχο. Τα σουτ των Βιγιάλμπα (2') και Ρόμανιτς (7') κατέληξαν άουτ, χωρίς να ανησυχήσουν τον Κουέστα, αλλά έδειξαν τις διαθέσεις της ομάδας του Γιώργου Πετράκη, οι οποίοι δεν σκόπευαν να παίξουν μόνο άμυνα.

Στο 23' καταγράφηκε η πρώτη φάση για τον Άρη με απευθείας εκτέλεση του Φετφατζίδη, την οποία απομάκρυνε ο Επασί, ενώ στο 29' ο Γκανέα βρήκε χώρο αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο κίπερ της Λαμίας. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι έχασε την καλύτερη ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων". Ο Αργεντινός πέρασε δυο αντιπάλους, σούταρε με τον δεξί, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στην εξέλιξη της φάσης, η Λαμία έφυγε στην κόντρα, ο Βασιλόγιαννης έφτασε απέναντι από τον Κουέστα, ο οποίος ανέτρεψε τον αντίπαλό του. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ρόμανιτς, ο οποίος στο 38' έκανε το 0-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ολική ανατροπή από τον... πάγκο

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, αλλά όχι για... πολύ. Ο Μίκαελ Ένινγκ βλέποντας ότι το 4-3-3 δεν αποδίδει, αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές, παιρνόντας στο ματς του Λόπεθ και Μπαγκαλιάνη, προκειμένου να παίξει με 4-2-3-1 και τον Ροζ δεξί μπακ. Οι κινήσεις του απέδωσαν καρπούς, γιατί ο Άρης έπαιξε πιο ορθολογικά. Η Λαμία περιορίστηκε σε απολύτως παθητικό ρόλο, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πατούσαν μεν περιοχή, αλλά χωρίς να βγάλουν τη μεγάλη φάση. Βέβαια, στο 63' οι Φθιωτείς έφτασαν στο γκολ με τον Νιάσε, ωστόσο το ακύρωσε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, με τη βοήθεια του VAR, φάση η οποία είναι αμφιβητούμενη.

Όλα αυτά μέχρι το 73', όταν ο Φετφατζίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Λόπεθ σηκώθηκε για την κεφαλιά, κάνοντας το 1-1 και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν και στο 78' κέρδισαν πέναλτι με τον νεοεισελθόντα Μπερτόλιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκάμα, ο οποίος έκανε το 2-1, "γυρνώντας" ολοκληρωτικά το παιχνίδι.

H Λαμία προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, στη συνέχεια, προκειμένου να φτάσει στο γκολ, αλλά εκείνος που απείλησε ήταν ο Άρης με μεγάλη ευκαιρία του Φετφατζίδη απέναντι από τον Επασί. Ό,τι δεν κατέφερε ο χαφ των "κιτρινόμαυρων", το πέτυχε ο Μπερτόλιο στο 88'. Ο Αργεντινός δέχθηκε την κάθετη του Γκάμα, έφυγε μόνος στην κόντρα, πέρασε και τον Επασί για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52' Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (52' Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90' Μάνος), Μαντσίνι (71' Μπερτόλιο)

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (90' Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιασέ (79' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81' Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος