Skip to main content

Πρέβεζα: Πώς έγινε η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε δύο εργαζόμενους ιχθυοτροφείου

Ένας τρίτος εργαζόμενος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη το μεσημέρι της Κυριακής σε μονάδα εκτροφής πέστροφας στη Χόχλα Καναλακίου Πρέβεζας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εργαζόμενοι, ένας 40χρονος από την Αλβανία και ένας 39χρονος από το γειτονικό χωριό Μύτικας, ενώ ένας τρίτος εργαζόμενος ηλικίας επίσης 49 χρόνων μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στη μονάδα δούλευε εξωτερικό συνεργείο. Την ώρα του δυστυχήματος γινόταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε σωλήνες στους οποίους εκτιμάται ότι είχε μείνει ποσότητα οξυγόνου.

Από τις εργασίες αυτές και το οξυγόνο που υπήρχε προκλήθηκε η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή στους δύο εργαζόμενους.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 39χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών ηλικίας 5,6 και 10 χρόνων και πως η σύζυγός του στο άκουσμα της είδησης κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έβγαλε από τα σπίτια του κατοίκους των γύρω περιοχών. Στο σημείο έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικά και περιπολικά οχήματα.

Αργά το απόγευμα συνελήφθησαν τόσο οι υπεύθυνοι της επιχείρησης στο Καναλάκι της Πρέβεζας, όσο και αυτοί του του εξωτερικού συνεργείου που πραγματοποιούσε τις εργασίες οξυγονοκόλλησης.

Με πληροφορίες από epiruspost, prevezanews και onprevezanews