Skip to main content

Πρίφτης:Με το μυαλό στην πάσα θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο(video)

Νομίζω πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση ειδικά στην επίθεση για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα, υπογράμμισε ο προπονητής του Άρη

Την πεποίθησή του πως ο Άρης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ομάδας κόντρα στην Κύμη, ο Δημήτρης Πρίφτης.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα και τα παιδιά. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κύμη είναι μια καλή ομάδα και φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία της. Πρέπει να είσαι σοβαρός για να την κερδίσεις. Πιστεύω πως παίξαμε καλά. Είχαμε περισσότερα καλά διαστήματα, πολύ περισσότερα από άλλες φορές και λιγότερα άσχημα. Νομίζω πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση ειδικά στην επίθεση για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα. Πολύ κοντά έχουμε το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για αυτό. Όπως σε αυτό το ματς, έτσι και στο επόμενο έχουμε πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε από τακτικής πλευράς, αλλά και από άποψη φυσικής δύναμης, γιατί τα παιχνίδια είναι αλλεπάλληλα και το ρόστερ περιορισμένο. Είχαμε σήμερα την απουσία του Σίμτσακ. Ουσιαστικά ήταν σα να μην έπαιξε. Ο ίδιος έθεσε εαυτό στην διάθεση της ομάδας, αλλά δεν ήταν σε θέση να παίξει. Ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να τον κρατήσουμε στον πάγκο και να κερδίσουμε μια μέρα ακόμη στο να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στον θώρακα. Καλή συνέχεια στην Κύμη.

Όλη η ομάδα λειτουργεί καλύτερα και όσο το μυαλό μας είναι περισσότερο στην πάσα και λιγότερο στο σκορ η λειτουργία θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Προσπαθούμε μέσα από αυτό να βρούμε το συστατικό που μας λείπει και έτσι κάποιοι παίκτες που έχουν μια έφεση στο σκοράρισμα να μπορέσουν να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο και να έχουμε μια πολυφωνία, ώστε να είναι δύσκολο να τον αντίπαλο να μας μαρκάρει».

 

Από τη μεριά του εκπροσωπώντας του παίκτες του Άρη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Κύμη για την αξιόλογη πορεία της και το καλό μπάσκετ που παίζει. Η Κύμη προέρχεται από μια μεγάλη νίκη και εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν θέλαμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, ξέραμε ότι είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την ζημιά. Προετοιμαστήκαμε το δυνατόν καλύτερα, θέλαμε να βάλουμε ενέργεια στην άμυνα, να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα λίγα λάθη να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Κερδίσαμε, κοιτάμε μπροστά, χρειαζόμασταν πάρα πολύ αυτή τη νίκη και παράλληλα να παίξουμε και καλό μπάσκετ. Κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι στην Δανία και έχουμε δρόμο μπροστά μας να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, γιατί στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο.

Δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα και αυτό ίσως να μας άγχωσε λίγο. Τώρα παίξουμε λίγο πιο ελεύθερα, έχει φύγει το άγχος, ήρθαν 2-3 νίκες συνεχόμενες και είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας και την ομάδα.

Θεωρώ πως είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Στο παιχνίδι μας έχουμε και πολύ καλά διαστήματα, αλλά και σκαμπανεβάσματα που στην αρχή της χρονιάς ήταν μεγαλύτερα. Τώρα όσο περνάει ο καιρός αυτά τα κενά διαστήματα τα μικραίνουμε και παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε: να τα κάνουμε όσο το δυνατό λιγότερα».

 

Ο προπονητής της Κύμης, Βαγγέλης Μπρατσιάκος δήλωσε:

«Όταν έρχεσαι στο Αλεξάνδρειο να παίξεις με τον Άρη, που παρά τα προβλήματά του παραμένει Άρης  μια μεγάλη ομάδα με σπουδαίο Έλληνα προπονητή και έχεις 2/12 βολές,  κάνεις 19 και δεν είσαι καθόλου ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις στο παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση της ομάδας μου στο δεύτερο ημίχρονο. Σφίξαμε την άμυνα, παίξαμε πιο έξυπνα, βρήκαμε διαδρόμους στο καλάθι του Άρη, είχαμε καλύτερες αποστάσεις. Αν και όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε για να είμαστε λίγο πιο σκληρή, ήταν μια δίκαιη νίκη του ΑΡΗ. Εμείς συγκεντρωνόμαστε τώρα στο επόμενο σπουδαίο παιχνίδι με τον Προμηθέα, ένα από τα ματς τα οποία μας ενδιαφέρουν και είναι μέσα στα πρέπει για τη νίκη.

Οσον αφορά στον Ελ Αμίν, είναι ένα εσωτερικό μας θέμα. Εγώ απλά θέλω να πω ότι πάνω από όλα σε μια ομάδα είναι η πειθαρχεία αγωνιστική και εξωαγωνιστική. Η Κύμη είναι μια ομάδα που ο ηγέτης της είναι η ίδια η ομάδα και κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα».

 

Από τη μεριά του εκπροσωπώντας του παίκτες της Κύμης, ο Σταύρος Τουτζιαράκης δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε νωθρά το παιχνίδι. Δεχθήκαμε 48 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε πολλά φτηνά λάθη. Νομίζω πως όταν γίνεται αυτό στο Αλεξάνδρειο είναι δύσκολο να κάνεις το come back. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσουμε το παιχνίδι παίζοντας λίγο πιο σκληρά στην άμυνα. Τα καταφέραμε ως ένα βαθμό, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε».