Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Πρύτανης ΑΠΘ: Στο 90% η βρετανική μετάλλαξη - Αύξηση 84% στα λύματα

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου - Κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης στα λύματα

Είμαστε σε επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, με μία αύξηση του ιικού φορτίου της τάξης του 84% μέσα σε πέντε μέρες, προειδοποίησε για την εικόνα των λυμάτων της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Mega ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊώαννου

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τον Νοέμβριο, καθώς όπως τόνισε ο πρύτανης, «ο Νοέμβριος προερχόταν από έναν ελεύθερο Οκτώβριο ενώ τώρα οι επιστήμονες έχουν βρει ότι στη Θεσσαλονίκη το 90% του ιού είναι από τη βρετανική μετάλλαξη, που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι «τα νούμερα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη δυστυχώς επαληθεύονται και θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και τις επόμενες 3-4 ημέρες».

Όσον αφορά το άνοιγμα των λυκείων στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης επισήμαινε ότι «προσωπική μου άποψη είναι ότι αν επανέλθει η Γ' Λυκείου με όλα τα αρμόζοντα μέτρα και με την βοήθεια των self test δεν θα επιβαρύνει την διασπορά του ιού».