Skip to main content

Πρύτανης ΑΠΘ: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε υψηλή συγκέντρωση, όμως δεν είναι εκρηκτική

«Όσο πιο πολύ αυστηροποιούνται τα μέτρα, πιθανόν και να μην αποδίδουν. Επομένως, θα μπορούσαμε να δούμε μία ελάφρυνση», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου

Στην ελάφρυνση των μέτρων και στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών, σήμερα Παρασκευή.

Ο πρύτανης ανέφερε πως έχει αρχίσει να επιπεδώνεται η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις καθημερινές μετρήσεις που διεξάγονται.

Αναφορικά με τα μέτρα και την ελάφρυνσή τους, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως «όσο πιο πολύ αυστηροποιούνται τα μέτρα, πιθανόν και να μην αποδίδουν. Για τον λόγο αυτό, θα μπορούσαμε να δούμε μία ελάφρυνση στον τρόπο μετακίνησης είτε στις ώρες κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα».

Ο πρύτανης αναφερόμενος στον τρόπο τήρησης των μέτρων, υπογράμμισε πως «όποιο μείγμα και αν χρησιμοποιηθεί, υπάρχει μία διαφυγή».

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε υψηλή συγκέντρωση ιικού φορτίου εν μέσω των μέτρων, όμως δεν είναι εκρηκτική, σε επίπεδα Νοεμβρίου», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Κατέληξε λέγοντας πως «το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται αρκετά και εδώ. Πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή».

«Όποια μέτρα κι αν πάρουμε είναι σημαντικό να τηρηθούν», σημείωσε.