Skip to main content

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σε Ιωάννινα και Τρίκαλα

Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Πεδινής από τις έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο στο νομό Ιωαννίνων.
Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο στο νομό Ιωαννίνων. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής. Κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.

Στα Τρίκαλα, ο αέρας και η βροχή «γκρέμισαν» το πρωί μαντρότοιχο, μήκους περίπου 20 μέτρων, προς την πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη. Πρόκειται για το τμήμα του στρατοπέδου, που παραχωρήθηκε στον δήμο Τρικκαίων και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Δύο από τα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κατάρρευση του μαντρότοιχου συνετέλεσε και η παλαιότητά του, αλλά και των τελευταίων βροχοπτώσεων και του αέρα.