Skip to main content

Προβολή Ελλάδας από BBC

Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καλύψει τα έξοδα των ξένων τουριστών στη χώρα μας, σε περίπτωση που γεγονότα κοινωνικής αναταραχής ή φυσικά φαινόμενα εμποδίσουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, μετ
Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καλύψει τα έξοδα των ξένων τουριστών στη χώρα μας, σε περίπτωση που γεγονότα κοινωνικής αναταραχής ή φυσικά φαινόμενα εμποδίσουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μεταδίδει το BBC.

Οι τουρίστες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ή φυσικών φαινομένων θα έχουν πληρωμένη διανυκτέρευση και σίτιση, για το διάστημα που η αναχώρησή τους δεν είναι δυνατή, μεταδίδεται από το βρετανικό δίκτυο.

Παράλληλα, τονίζεται πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει μία στις πέντε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και παράγει σχεδόν το 20% των εσόδων της χώρας, ενώ σημειώνεται δε πως η προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέρος της προσπάθειας για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί ζημία από τις απεργίες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας.

Όπως δήλωσαν στο BBC τουριστικοί φορείς της Ελλάδας, οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%, από την πλευρά του ωστόσο ο υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει ότι «οι αριθμοί δεν είναι πραγματικά τόσο ζοφεροί όσο αναμένετο με τις αρχικές ακυρώσεις».

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο οι απεργίες στην Ελλάδα συνεχίζονται, ωστόσο ο αριθμός των βίαιων συγκρούσεων έχει περιορισθεί.