Skip to main content

Πρόεδρος ΣΦΕΕ: Να επαναπροσδιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη - Το ΕΣΥ υποχρηματοδοτείται

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Ολύμπιος Παπαδημητρίου μιλά για τα προβλήματα της φαρμακοβιομηχανίας στην πανδημία

«Η χώρα μας θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη φαρμακευτική δαπάνη με βάσει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και να αφήσει χώρο για νέα φάρμακα και τεχνολογίες που έρχονται και πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι Έλληνες ασθενείς», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο e-farmako o Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ «η Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα υποχρηματοδοτείται καθώς βρίσκεται στο 60% του μέσου όρου της Ευρώπης κατά κεφαλήν και η Πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του συστήματος», ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «το 2021 έκλεισε με εμπόδια και προβληματισμούς για την φαρμακοβιομηχανία. Στις παλιές στρεβλώσεις του συστήματος υγείας προστέθηκαν και νέες προκλήσεις από την πανδημία της COVID-19 αλλά και νομολογίες που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία των εταιριών του κλάδου». Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά του κ. Παπαδημητρίου για την πανδημία της COVID-19 καθώς όπως λέει «ανέδειξε αφενός την σπουδαιότητα της καινοτομίας αφετέρου, όμως, τις αδυναμίες των συστημάτων υγείας παγκοσμίως» και τονίζει ότι «η έρευνα, ανακάλυψη και παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων κατά της COVID-19 σε λιγότερο από 12 μήνες αποτελεί εμβληματικό επιστημονικό επίτευγμα και ιστορικά θα καταγραφεί ως μία τεράστια νίκη της φαρμακευτικής καινοτομίας. Αλλά δεν είναι η μοναδική».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr