Skip to main content

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Ο ηθοποιός απολογήθηκε στην 15η τακτική ανακρίτρια για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει - Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών

Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες εις βάρος του Π. Φιλιππίδη στηρίχθηκαν σε καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του, που υποστήριξαν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα τα οποία του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί.

Οι καταγγελίες εναντίον του ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλο, που έχει αναλάβει το πακέτο των σεξουαλικών κακοποιήσεων, ο οποίος εξέτασε τη βασιμότητά τους, πήρε καταθέσεις από τα θύματα και ζήτησε εξηγήσεις από τον Π. Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία και αποφασίστηκε η προφυλάκιση του.

Πηγή: Καθημερινή, protothema.gr