Skip to main content

Βρασμό ψυχικής ορμής επικαλείται ο ψυκτικός για τον φόνο της 63χρονης

Προφυλακιστέος ο 31χρονος ψυκτικός μετά την απολογία του στον ανακριτή. «Υπόθεση που θα διδάσκεται», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης Νίκος Διαλυνάς.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ο 31χρονος ψυκτικός που ομολόγησε τη δολοφονία της 63χρονης γυναίκας στο σπίτι της στην Καλαμαριά την περασμένη Πέμπτη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Νίκος Διαλυνάς, κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος υπήρχε βρασμός ψυχικής ορμής και έκανε λόγο για υπόθεση που θα διδάσκεται και που τώρα αρχίζει, μιας και ο δράστης δεν είχε προηγούμενα και δεν γνώριζε το θύμα.

«Πρόκειται για μια ιστορία που θα ψαχτεί με διάφορες διαδικασίες, τις οποίες προτείναμε στην ανακρίτρια και θεωρώ ότι θα τις κάνει αποδεκτές», σημείωσε ο κ. Διαλυνάς και πρόσθεσε πως «έτσι όπως έγινε (σ.σ. το έγκλημα) αγγίζει τα όρια του παράλογου. Δηλαδή το να πάει κάποιος να αλλάξει ένα ερκοντίσιον και από κει και πέρα να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό συμβάν».

Όπως τόνισε «προηγήθηκε κάτι μεταξύ των δύο και εννοώ διαπληκτισμοί κτλ, γι αυτό που λέμε και που ξέρει ο κόσμος, για ασήμαντη αφορμή». Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του καθ'ομολογίαν δράστη προς την οικογένεια του θύματος και τόνισε πως έξω από την ανακρίτρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα, φίλοι και συγγενείς, για συμπαράσταση στον 31χρονο.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο συνήγορος του 31χρονου έθεσε μερικά από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής, υπογραμμίζοντας ότι ο δράστης δεν είχε οικονομικό κίνητρο, κινητρο ληστείας, δεν απέσπασε κάποια χρήματα ή αντικείμενα από το σπίτι και δεν διερεύνησε τον χώρο μετά το έγκλημα.

«Δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως που να μπορέσει να του προσδώσει ένα κίνητρο» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τις ενέργειες του δράστη μετά το έγκλημα, ο οποίος συνέχισε κανονικά την εργασία του, ο κ. Διαλυνάς ανέφερε πως «ο τρόπος που αντιδρούσε μετά ήταν αντίδραση υπό την επήρεια όλου αυτού που έζησε».