Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ GREXIT Η FIFA

H Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εμφανίζεται έτοιμη να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Έτοιμη να εφαρμόσει κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο -ακόμη και με αποκλεισμό των ομάδων- εμφανίζεται η FIFA.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε επίσημα και απαιτεί την άμεση εφαρμογή δραστικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των παιχνιδιών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Super League για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ