Skip to main content

Πρώην διοικητής ΑΧΕΠΑ: Υπερβολικά μέτρα λόγω καθυστερημένης αντίδρασης

Κόψαμε τα νύχια μας με ένα μπαλτά, κόψαμε και τα δάχτυλά μας, υποστήριξε ο χειρουργός και πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στρατηγική που ακολούθησε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο χειρουργός και πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM.

Ο κ. Γάκης μίλησε για υπερβολικά μέτρα, «επειδή καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε, παρόλο που ο ιός ήταν γνωστός από το Νοέμβριο». «Κόψαμε τα νύχια μας με ένα μπαλτά, κόψαμε και τα δάχτυλά μας. Ήμασταν υπερβολικοί γιατί καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Ήταν αργά να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, έπρεπε να κλείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γάκης.

Τόνισε, δε, ότι «οι μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ γνώριζαν για τον COVID 19 από τον Νοέμβριο», αλλά δεν έγινε τίποτα, ενώ έκανε αναφορά στο παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ που πήρε έγκαιρα μέτρα και δεν «έκλεισε». «Δεν μπορεί να αφήνουμε τα πράγματα και να αντιδρούμε τελευταία στιγμή. Άμα κλείσεις το μαγαζί σου δεν θα έχεις έξοδα, αλλά πόσοι έμειναν χωρίς δουλειά και πόσοι δεν έχουν να φάνε;», διερωτήθηκε ο κ. Γάκης.

Κατηγόρησε τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Π. Πολάκη ότι διέλυσαν το ΕΣΥ, ενώ συμφώνησε με την εκτίμηση του καθηγητή Ιωαννίδη ότι στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε περίπου 200.000 προσβολές. «Γιατί δεν έκαναν επιδημιολογικά γκάλοπ, αντί να κάνουν δημοσκοπήσεις για τα κόμματα;», αναρωτήθηκε σκωπτικά ο κ. Γάκης.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί ούτε το καλοκαίρι, αν δεν μολυνθεί και νοσήσει κλινικά και υποκλινικά το 70-80% του πληθυσμού. Θα συνεχίσει τη δουλειά του και θα επανέλθει. Η Σαουδική Αραβία έχει 34 βαθμούς, έχει κλείσει όλη η χώρα», σημείωσε ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ.

Υγειονομικές «βόμβες» τα hot spot

Ο κ. Γάκης χαρακτήρισε «υγειονομικές βόμβες» τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και είπε με νόημα: «Από πότε έχει να συμπληρωθεί η ετήσια επιδημιολογική έκθεση της φυματίωσης, διαφόρων ιώσεων, όπως του Δυτικού Νείλου, ελονοσίας, που έχουν επανέλθει και το AIDS κυρίως για αυτούς, που έρχονται από την υποσαχάρια Αφρική. Εκεί έχει το 40% AIDS. Πάνω από το 25% ετήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα κρούσματα, οφείλεται σε αυτούς».