Skip to main content

Προληπτικές εξετάσεις σε 6.500 παιδιά από Ελλάδα και Βουλγαρία

Στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστούν περίπου 6500 παιδιά στην Κομοτηνή και σε παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας

Σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται παιδιά από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστούν περίπου 6.500 παιδιά στην Κομοτηνή και σε παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας (Σαντάσκι, Μπλαγκόεβγκραντ), σχεδόν 3.250 παιδιά σε κάθε χώρα.

Ήδη στη Βουλγαρία  έχουν εξεταστεί 2.500 παιδιά, επτά έως 14 χρόνων, πολλά από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν οδοντιατρικά, ορθοπεδικά και οφθαλμολογικά προβλήματα.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν από αρχές Μαρτίου έως αρχές Ιουνίου στην Κομοτηνή. Στην περιοχή θα βρίσκεται η κινητή μονάδα «Ιπποκράτης» όπως και οι άλλες δύο κινητές μονάδες του Οργανισμού.

«Πιστεύω ότι με την πραγματική έρευνα που γίνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, θα δούμε παιδιά, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακά νοσήματα», τόνισε σε εκδήλωση ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.



Σύμφωνα με την συντονίστρια Βορείου Ελλάδος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Ιωάννα Μακρή, το έργο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II - INTERSYC II», έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 και έχει διάρκεια δύο έτη.

Το έργο, «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II - INTERSYC II», είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την αγορά κινητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών. Το έργο εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διάσωσης για επαγγελματίες και εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.