Skip to main content

Προς αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για το Banquet

Οι πρώην εργαζόμενοι και τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης ισχυρίζονται ότι η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα, με την άλλη πλευρά να διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων του εστιατορίου «Banquet», καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κοινός τόπος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Οι μεν εργαζόμενοι και τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης ισχυρίζονται ότι η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα, με την άλλη πλευρά να διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, συμμετέχει σε τριμερή συνάντηση, που γίνεται στα γραφεία του ΣΕΠΕ, μετά την προσφυγή στη διαιτησία οκτώ πρώην εργαζομένων που διεκδικούν δεδουλευμένα. Η επιτροπή αλληλεγγύης ζητά την επαναλειτουργία του εστιατορίου, την εργασιακή αποκατάσταση όλων των εργαζομένων, την πληρωμή των δεδουλευμένων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολυθεί, η επιχείρηση δήλωσε αναστολή λειτουργίας για λόγους ανωτέρας βίας, ισχυρισμός που πρέπει να τεκμηριωθεί. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα. Προειδοποιούμε ότι κάθε πρόθεση του εργοδότη να προβεί σε απολύσεις μετά τις νέες ρυθμίσεις, ώστε να καταβάλει λειψές και με δόσεις αποζημιώσεις, θα μας βρει απέναντι», δήλωσε το μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης Μαργαρίτα Κουταλάκη.

Από την άλλη πλευρά ο Γεράσιμος Φιόρος,  εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχουν δεδουλευμένα που δεν έχουν καταβληθεί. «Όσον αφορά τα δεδουλευμένα, δεν μπορεί να μας ζητούν να καταβάλουμε μεροκάματα τα οποία δεν έχουν δουλέψει. Εμείς έχουμε πληρώσει τους πάντες κανονικά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη να ξανανοίξει το εστιατόριο, καθώς «δεν γίνεται να είναι πάλι απ΄ έξω η επιτροπή και να διαμαρτύρεται. Δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας. Δεν τους νοιάζει αν έχασαν τη δουλειά τους 30 άτομα για να επαναπροσληφθεί ένα άτομο το οποίο μας εκβίαζε».