Skip to main content

Προς ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος Αργυροχρυσοχοΐας στη Φλώρινα

Συνεχίζονται οι συζητήσεις με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Φλώρινα,

Σε καλό δρόμο για τη δημιουργία σχολής ΑΕΙ αργυροχρυσοχοΐας στη Φλώρινα βρίσκονται οι συζητήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών(ΠΟΒΑΚΩ) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Καλπακίδης κατά τη διάρκεια του 14ου Πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Όπως είπε ο κ.Καλπακίδης, οι συζητήσεις με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Φλώρινα, συνεχίζονται. Ο ίδιος τόνισε πως η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί προϊόν στρατηγικής επιλογής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προπύργιο των ελληνικών τεχνών σε μια νευραλγική περιοχή των συνόρων, ενισχύοντας την περιφερειακή οικονομία και αναδεικνύοντας την ευαισθησία της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση των συνοριακών δήμων.

Ο κ.Καλπακίδης μίλησε ακόμη για την «αέναη διαδικασία της καινοτομίας» στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας και του κοσμήματος, ενώ εστίασε στην ετοιμότητα του κλάδου να ανταποκριθεί  σε όλες τις υψηλές απαιτήσεις του τουρισμού πολυτελείας, αρκεί να «υπάρξουν αυτοί οι τουρίστες». Ειδική μνεία έγινε στην καινοτομική τεχνική που αναπτύσσεται στο ίδρυμα «Ορμύλια» στο Βατοπέδι Χαλκιδικής, σύγχρονη μέθοδος που ανιχνεύει και πιστοποιεί υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο κάθε πολύτιμο αντικείμενο, χωρίς να το καταστρέφει.