Skip to main content

Προσδοκίες από τον Λευκό Οίκο για τη δεύτερη Σύνοδο Τραμπ- Κιμ

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες για τη διαφάλιση της ειρήνης και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για τη δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ ουν.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες για τη διαφάλιση της ειρήνης και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Ωστόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής στο βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Tραμπ επιβεβαιώσε ότι θα συναντήσει τον Κιμ στο Ανόι του Βιετνάμ στις 27 και 28 Φεβρουαρίου. «Οι εκπρόσωποί μου μόλις έφυγαν από τη Βόρεια Κορέα ύστερα απο πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις και έχοντας συμφωνήσει στην ημερομηνία της δεύτερης Συνόδου με τον Κιμ Γιονγκ ουν. Θα λάβει χώρα στο Ανόι, Βιετνάμ, στις 27 & 28 Φεβρουαρίου. Ανυπομονώ να δώ τον πρόεδρο Κιμ και να προωθήσουμε τον σκοπό της ειρήνης!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Στην Πιονγιανγκ ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στίβεν Μπίγκαν, συναντήθηκε με την ομόλογό του Κιμ Χιοκ- τσολ και συζήτησαν το πώς θα προχωρήσουτν οι δεσμεύσεις για πλήρη αποπυρηνικοποίηση. Θα συναντηθούν ξανά λίγο πριν από τη Σύνοδο. Ο Μπίγκαν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές παραμένουν ισχυρά δεσμευμένες στα όσα έχουν συμφωνηθεί. «Κάνουμε πραγματική πρόοδο» τόνισε στους δημοσιογράφους.