Skip to main content

Πρόσφυγας από τη Συρία χτυπήθηκε από σφαίρα στα σύνορα Βουλγαρίας και Τουρκίας (vid)

Περίπου 65 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν «παράνομα» τα σύνορα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

Μέλη της συνοριοφρουράς της Βουλγαρίας φέρονται να πυροβόλησαν κατά πρόσφυγα από τη Συρία και να τον τραυμάτισαν. Το περιστατικό σημειώθηκε -όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ- στα σύνορα της χώρας των Βαλκανίων με την Τουρκία, που είναι επίσης μέρος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 

Ο νεαρός πρόσφυγας από τη Συρία, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής, η Βουλγαρία αρνείται πως μέλη της συνοριοφρουράς πυροβόλησαν εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Περίπου 65 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν «παράνομα» τα σύνορα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Βίντεο που τραβήχτηκε την 3η Οκτωβρίου και επαλήθευσαν γερμανικά ΜΜΕ εικονίζει τον νεαρό στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, ανάμεσα σε άλλους πρόσφυγες. Πετάει πέτρες προς την κατεύθυνση φράκτη στα σύνορα. Κατόπιν, ακούγεται ένας πυροβολισμός κι ο νεαρός σωριάζεται στο έδαφος.