Skip to main content

Προσφυγή στο ΣτΕ από 50 επιχειρηματίες αυτοκινήτου

Αντίθετη στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόσυρση αυτοκινήτων, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 50 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εισαγωγής και εμπορίας ανταλλακτικών και επισκευής αυτοκινήτων, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην προσφυγή τους οι 50 επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των οχημάτων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επίσης  «δεν προηγήθηκε Στρατηγική Περιβαλλοντικής Εκτίμησης όπως απαιτεί η κοινοτική οδηγία 2001/42/ΕΚ» επισημαίνεται στην προσφυγή, ενώ παράλληλα «παραβιάζεται η υποχρέωση του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος».
Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απόσυρση «συνιστά κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ σημειώνουν ότι η απόσυρση θα τους επιφέρει οικονομική καταστροφή όπως και σε όσους έχουν καταστήματα «after-market» (συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, κλπ)» και αυτό γιατί «θα αχρηστευθούν τα εμπορεύματα τους».