Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ

Το έργο της ΠΚΜ περιλαμβάνει δενδροφυτεύσεις, αλλά και ηχοπετάσματα για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και για τον περιορισμό του θορύβου

Περιοχές του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε πρώτη φάση έχουν επιλεγεί ως περιοχές παρέμβασης η περιφερειακή οδός και συγκεκριμένα κατά μήκος των κατοικημένων περιοχών -μεταξύ άλλων- σε Κωνσταντινουπολίτικα και Πυλαιώτικα.

Το έργο περιλαμβάνει δενδροφυτεύσεις, αλλά και ηχοπετάσματα για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και για τον περιορισμό του θορύβου. Η πρωτοβουλία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και της καθημερινότητας  των πολιτών. Είναι μια παρέμβαση ανάπλασης, αναζωογόνησης και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος σε περιοχές που λόγω μεγάλων οδικών αρτηριών υφίστανται υποβάθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι το πιο ολοκληρωμένο έργο αστικής αναγέννησης που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 6 εκ. ευρώ και η εξασφάλιση του ποσού προβλέπεται μέσω των ευρωπαϊκών πόρων.

Για σημαντική παρέμβαση της Περιφέρειας στην περιοχή της Πυλαίας μίλησε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ώστε οι κατοικίες που συνορεύουν με τον περιφερειακό να προστατευθούν από την ηχορύπανση και τον θόρυβο των οχημάτων.

Ταυτόχρονα εξέφρασε ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου που μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα του δήμου μας στην περιοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ