Skip to main content

Πρόστιμα 4,4 εκατ. ευρώ σε επιχείρηση της Θεσσαλίας

Πρόστιμα 4,4 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων επέβαλε η ΥπΕΕ Θεσσαλίας σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με έδρα τα Τρίκαλα.
Με την επιβολή προστίμων άνω των 4,4 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων ολοκληρώνεται ο έλεγχος που πραγματοποίησε η ΥπΕΕ Θεσσαλίας σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με έδρα τα Τρίκαλα. Πρόκειται, επίσης, να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα, για αδικήματα που, σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, επισύρουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΥπΕΕ Θεσσαλίας, προέκυψε ότι, για το διάστημα από 2001 έως 2008, η εν λόγω επιχείρηση εξέδιδε και διοχέτευε προς διάφορες επιχειρήσεις της Ελλάδας πλήθος φορολογικών στοιχείων, για υπηρεσίες που ποτέ δεν παρασχέθηκαν.

Η επιχείρηση δεν είχε υλικοτεχνική υποδομή ή εργαζόμενο προσωπικό, δεν προσκόμισε τα λογιστικά της βιβλία στους ελεγκτές της ΥπΕΕ, ενώ από ετών δεν έχει υποβάλλει δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ. Περαιτέρω, αν και το ύψος των συναλλαγών που περιγράφονται στα τιμολόγια απαιτούσε, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ, στις περισσότερες των περιπτώσεων εξόφληση με δίγραμμες επιταγές ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Η σχετική έκθεση ελέγχου διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ, για την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων επιβολής προστίμων και λοιπών διοικητικών ποινών.