Skip to main content

Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ και κάθειρξη 10 ετών για όσους αισχροκερδούν

Εντός της ημέρας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για όσους εκμεταλλεύονται την κρίση της πανδημίας

Πρόστιμα από 1.000 έως και 1 εκατ. ευρώ και κάθειρξη έως 10 χρόνια θα επιβάλλονται σε όσους διαπιστώνεται να αισχροκερδούν, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αυτά τα αποτρεπτικά μέτρα φαίνεται να καταλήγει σύμφωνα με το Euro2day.gr το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα οποία αναμένεται να θεσπιστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις θα επιβάλλονται σε όσους διαθέτουν προϊόντα απαραίτητα για την ασφάλεια και την υγεία των πωλητών σε τιμές που δεν δικαιολογούνται.

Συγκεκριμένα, για να αποδειχθεί νομικά το αδίκημα της αισχροκέρδειας, θα λαμβάνεται υπόψη η τιμή κτήσης του προϊόντος, η τιμή διάθεσης και η διαθεσιμότητά του.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην ιστοσελίδα, δεν υπάρχει έως αυτή τη στιγμή σκέψη για την επιβολή διατιμήσεων σε αντισηπτικά υγρά και ιατρικές μάσκες, καθώς εκτιμάται ότι η απειλή επιβολής αυστηρότατων ποινών θα εξαλείψει, όπου υπάρχουν, τα κρούσματα κερδοσκοπίας.

Με την ίδια ΠΝΠ θα επεκτείνεται και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ενώ είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων (πλην σούπερ μάρκετ, καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων), κάτι το οποίο ζητεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου.