Skip to main content

Πρόστιμο 50.000 σε εταιρεία εμπορίας αντισηπτικών για αισχροκέρδεια

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι προς διάθεση επιπλέον αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Την πρώτη επιβολή προστίμου, ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας αντισηπτικών για αισχροκέρδεια υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορωνοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών», αναφέρει το υπουργείο στο twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Blue Sky τόνισε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι προς διάθεση επιπλέον αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η ζήτηση είναι κοντά στο 1 εκ. τεμάχια, αλλά και πως, πλέον, εταιρίες που έχουν άδεια παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών να έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν στην αγορά και αντισηπτικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δίνει έγκριση πρώτα ο ΕΟΦ.

«Η μία από τις δύο βιομηχανίες που υπάρχουν, ξεκινά αύριο (σ.σ. Παρασκευή), την παραγωγή με 200.000 τεμάχια και αν δώσει γρήγορα έγκριση ο ΕΟΦ, τότε από Δευτέρα ή Τρίτη θα είναι σε διάθεση», είπε χαρακτηριστικά.