Skip to main content

Πρόταση Βενιζέλου για θεσμοθέτηση των προεδρικών εκλογών στα κόμματα εξουσίας

Νομοθετική θεσμοθέτηση των προεδρικών εκλογών στα κόμματα εξουσίας πρότεινε σήμερα από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος
O υπουργός επισκέφθηκε τοπικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς (1η Στρατιά, ΝΑΤΟικό στρατηγείο, Α.Τ.Α., Ε.Κ.Α.Ε.) συνοδεία κορυφαίων στρατιωτικών επιτελών. Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον κ. Σαμαρά για τη νίκη του, την Ντόρα Μπακογιάννη «για την θαρραλέα και αξιοπρεπή στάση της» και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «για το φρόνημά του».

Αναφερόμενος στη διαδικασία ανάδειξης προέδρων σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρόσθεσε: «Πρέπει να σκεφθούμε πια θεσμικά και νομοθετικά αυτού του είδους τις διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας των μεγάλων κομμάτων,  που είναι πολιτειακές και  αφορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν τέλει του πρωθυπουργού.  Μήπως πρέπει να γίνονται επισήμως με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και υπό δικαστικό έλεγχο ώστε όλοι οι πολίτες έχουν την βεβαιότητα ότι οι διαδικασίες γίνονται ομαλά και χωρίς κανενός τύπου προστριβή;» κατέληξε.