Skip to main content

Πρόταση Ψωμιάδη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην αυτοδιοίκηση

Την πρότασή του να συνεργαστούν και να κατέβουν «όλοι μαζί, σε ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» εξέφρασε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στους Γραμματείς των Νομαρχι
Την πρότασή του να συνεργαστούν και να κατέβουν «όλοι μαζί, σε ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» εξέφρασε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που υποδέχθηκε σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Νομαρχία, τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Α΄ και Β΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπαστεργίου και Παντελή Κουκουλεκίδη. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες οι Αντινομάρχες Αθηνά Αηδονά, Ιωάννα Τζάκη, Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τζόλλας και οι εντεταλμένοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Διονύσης Ψωμιάδης και Γιώργος Τσαμασλής. Κατά τη σημερινή συζήτηση αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτου νομαρχιακού συμβουλίου, με θέμα την ενημέρωση των νομαρχιακών παρατάξεων για το σχέδιο «Καλλικράτης».

«Η σημερινή διοίκηση της Νομαρχίας είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα», τόνισε ο Νομάρχης, ο οποίος δήλωσε «ανοιχτός για διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις». Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τους κ.κ. Παπαστεργίου και Κουκουλεκίδη για την πρόσκληση σε συζήτηση του σχεδίου «Καλλικράτης», υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν την πολιτική μας ζωή, αλλά και μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης».

Μιλώντας για την επικείμενη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, ο Νομάρχης τόνισε ότι «η διοίκηση της Νομαρχίας στηρίζει την τολμηρή πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Λέμε “ναι” στη μεταρρύθμιση, αλλά με υποδομές και γερές βάσεις, ίδιους πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και διάλογο με τους εργαζόμενους».

«Συναντηθήκαμε σήμερα να μιλήσουμε για την αυτοδιοίκηση, γι’ αυτή την επανάσταση που επιθυμεί να φέρει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν θα δεχτούμε μια επανάσταση χωρίς να τηρηθούν συγκεκριμένες ισορροπίες, χωρίς να προβλεφθούν στέρεες υποδομές και γερές βάσεις. Λέμε “όχι” σε μια μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται πάνω σε γυάλινα πόδια», διευκρίνισε ο Νομάρχης.

Ερωτώμενος για το εάν έχει αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης ή στη σχεδιαζόμενη Περιφέρεια, ο Νομάρχης απάντησε:
«Είμαι απρόβλεπτος. Όταν θα έρθει η ώρα, θα το συζητήσω. Μακάρι να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, να τολμήσει και να ψηφίσει μια γενναία μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά σας είπα με ποιους όρους. Όχι να τη στηρίξει σε γυάλινα πόδια».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πότε θα έπρεπε να έχουν γίνει αλλαγές στη διοικητική δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Νομάρχης δήλωσε: «Θα έλεγα ότι μια γενναία αλλαγή στη διοικητική δομή της αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Δυστυχώς δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι. Εύχομαι να τολμήσουν οι σημερινοί. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλλαγή θα πρέπει να γίνει η απαρχή για την επανίδρυση του κράτους. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η μεταρρύθμιση και να οδηγήσει στην επανίδρυση του κράτους».

Από την πλευρά τους, ο κ. Παπαστεργίου και ο κ. Κουκουλεκίδης ευχαρίστησαν το Νομάρχη για τη συνάντηση και την ανταπόκρισή του στην πρόταση για διαβούλευση και διάλογο. «Πρέπει να μπορέσουμε μέσα από το διάλογο να οδηγηθούμε στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή του Καλλικράτη και στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ ο κ. Κουκουλεκίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα «να συζητηθεί η αναδιανομή εξουσίας, οικονομίας, δημοκρατίας» και «να δημιουργηθεί ένα κίνημα αυτοδιοίκησης από τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος αυτού που ονομάζεται κέντρο».