Skip to main content

Πρόταση-βόμβα από Σαρηγιάννη: Να μην ανοίξουν γυμνάσια, Α' και Β' λυκείου

Δύο ημέρες πριν την επανέναρξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο καθηγητής του ΑΠΘ σημειώνει πως πρέπει να λειτουργήσει δια ζώσης μόνο η Γ' Λυκείου.

Να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές μόνο της Γ' Λυκείου λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκφράζοντας παράλληλα τη γνώμη να μην ανοίξουν καθόλου Γυμνάσια και Λύκεια λόγω της πανδημίας.

Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει» στο OPEN TV, την ώρα που αρχίζει η λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Σχολεία Ειδικής Αγωγής) τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, παρά την παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε: «Η Γ' Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α' και Β' Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εμφανίζεται μειωμένος τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία χτυπάει το καμπανάκι στους ειδικούς, που όπως έχουν τονίσει η αύξησή τους αποτυπώνεται σε διάστημα 7 με 10 ημερών σε αύξηση των διασωληνωμένων.