Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
x

ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 2023

Μετά την ανάλογη σημερινή ανακοίνωση από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο γνωστός συγκοινωνιολόγος εξέφρασε την πρόθεσή του για την ηγεσία του κεντρικού δήμου

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασε με ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Ο πρώην σύμβουλος του Γιάννη Μπουτάρη και νυν ειδικός σύμβουλος δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, αφού τονίζει πως πρόκειται για παράλληλες σκέψεις μετά την ανάλογη σημερινή ανακοίνωση από πλευράς του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, αναφέρει πως συμμετέχει στα κοινά του κεντρικού δήμου από το 1998.

«Ξέρω τη Θεσσαλονίκη σαν τη παλάμη μου, αλλά αφουγκράζομαι και τον υπόγειο παλμό της σε όλες τις γραμμές της. Δυτικά και ανατολικά. Ψηλά και προς τη θάλασσα» γράφει ο κ. Κωνσταντινίδης για να προσθέσει πως «προτεραιότητα για μένα η ψηφιακή και περιβαλλοντική σύγκλιση με την Ευρώπη, μια πράσινη και έξυπνη πόλη, μια πόλη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με την Αθήνα ούτε μοιρολατρεί και συνερίζεται απέναντί της».

«Δεν αντιδικούμε με κανέναν, αλλά προχωρούμε μπροστά. Ένα σύγχρονο και μοντέρνο κίνημα της πόλης, χωρίς κομματικά βαρίδια αλλά με ιδεολογική και θεωρητική συγκρότηση» αναφέρει σε άλλο σημείο και καταλήγει: «Όσο και αν στη ρευστότητα της ζωής και των προβλημάτων της,  είναι πρόωρο να μιλάς για το 2023 καταθέτω φωναχτά την σκέψη μου, και την μοιράζομαι μαζί σας, σήμερα που δόθηκε η ευκαιρία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Κωνσταντίνιδη:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 2023

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικης δήλωσε πως θα είναι υποψηφιος το 2023. Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ, χωρίς καμία διάθεση ανταγωνισμού. Απλώς παράλληλες σκέψεις. Το 2023 θα ήθελα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Θα είμαι 55 ετών. Συμμετέχω ενεργά απο το 1998 στις δημοτικές μάχες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είμαι γέννημα - θρέμμα της δυτικής Θεσσαλονίκης, που εμαθε την κεντρική πόλη δουλεύοντας απο τα 11 στο περίπτερο του πατέρα του στον Βαρδάρη, και σπουδάζοντας μετά στο εμβληματικό Πολυτεχνείο της πόλης  . Έχω κάνει μια μεγάλη πορεία στα επιστημονικά, πολιτικά, και κοινωνικά πράγματα της χώρας. Ξέρω τη ζωή απο το πεζοδρόμιο έως τα σαλόνια, αλλά παραμένω πιστός στο πρώτο. Γύρισα το κόσμο και την Ελλάδα άπειρες φορές. Μέτρησα χιλιάδες πεζοδρόμια ένα - ένα  σε όλη την χώρα, εκπονώντας περισσότερες απο 300 συγκοινωνιακές, πολεοδομικές καη περιβαλλοντικές μελέτες. Είμαι Συγκοινωνιολόγος και Πολιτικός Μηχανικός, και γνωρίζω τι είναι η πόλη και πως οι πολίτες οφείλουν να συγκροτήσουν μία συλλογική συνείδηση του δημοσίου χώρου. Ξέρω τους ανθρώπους της πόλης, τον καθένα ξεχωριστά  και με ξέρουν καλά. Έδωσα εξετάσεις πολλές φορές . Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες πείθονται απο τον οραματικό, μεταρρυθμιστικό λόγο εφόσον είναι τεκμηριωμένος και πειστικός. Υπήρξα επιστημονικός σύμβουλος 10 Δημάρχων μεταξύ των οποίων του Γιάννη Μπουτάρη, και τώρα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ξέρω τη Θεσσαλονίκη σαν τη παλάμη μου, αλλά αφουγκράζομαι και τον υπόγειο παλμό της σε όλες τις γραμμές της. Δυτικά και ανατολικά. Ψηλά και προς τη θάλασσα  .  Εχω ζήσει 20 χρόνια στην Αθήνα, συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική ζωή σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Προέρχομαι ως νέος απο την ανανεωτική αριστερά και σήμερα βρίσκομαι στον χώρο της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας. Προτεραιότητα για μένα η ψηφιακή και περιβαλλοντική σύγκλιση με την Ευρώπη, μια πράσινη και έξυπνη πόλη, μια πόλη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με την Αθήνα ούτε μοιρολατρεί και συνερίζεται απέναντί της. Αντίθετα φτιάχνει ένα νέο κάδρο για το 2030, στηριζόμενη στην νεανική κινητικότητα, στην μητροπολιτική προοπτική , στην δυνατότητες της περιφερειακής ενδοχώρας, και στις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται . Κατοχυρώνει την αυτονομία της χωρίς κόμπλεξ, γίνεται Ευρωπαϊκή πόλη . Περίμενα και παρατηρούσα χρόνια αλλά ξέρω ότι ίσως μπορούμε πια. Δεν αντιδικούμε με κανέναν, αλλά προχωρούμε μπροστά. Ένα σύγχρονο και μοντέρνο κίνημα της πόλης, χωρίς κομματικά βαρίδια αλλά με ιδεολογική και θεωρητική συγκρότηση . Σας περιμένω να ετοιμάσουμε σιγά- σιγά το μέλλον. Στην εποχή μας δεν υπάρχουν ούτε χρίσματα ούτε κόμματα στις τοπικές κοινωνίες, υπάρχει μόνο πολιτικός λόγος, αυτοδιοικητική ενσυναίσθηση, γνώση και σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων της χώρας. Όσο και αν στη ρευστότητα της ζωής και των προβλημάτων της,  είναι πρόωρο να μιλάς για το 2023 καταθέτω φωναχτά την σκέψη μου, και την μοιράζομαι μαζί σας , σήμερα που δόθηκε η ευκαιρία
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ