Skip to main content

Πρώτη δήλωση Καϊλή για την αποφυλάκισή της: Θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου

«Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου», δήλωσε μεταξύ άλλων η κατηγορούμενη για την υπόθεση Qatargate

Η Εύα Καϊλή όπως έγινε γνωστό χθες μετά από πέντε μήνες κράτησης για το σκάνδαλο Qatargate αποφυλακίζεται και μπαίνει σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Σε μια πρώτη της δήλωση στη La Repubblica αναφέρει:

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».

Οπως γράφει και η ιταλική La Repubblica, ίσως ήδη από αύριο, το αργότερο τη Δευτέρα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, μητέρα ενός κοριτσιού δύο ετών, η πολιτικός που βρίσκεται στο επίκεντρο του Qatargate, θα βγει από τη φυλακή του Χάρεν, στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου κρατείται για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

«Ελπίζω να περάσω όσο περισσότερο χρόνο με το παιδί μου»

Η πρώτη που μπήκε, η τελευταία που θα φύγει, δεδομένου ότι οι άλλοι πρωταγωνιστές στο επίκεντρο του σκανδάλου Qatargate έχουν ήδη βγει από τη φυλακή. Oπως γράφει το ιταλικό μέσο, «την ημέρα της απόφασης των δικαστών για την αποφυλάκισή της η Καϊλή εμπιστεύτηκε στον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο αυτά τα λόγια, λέγοντας πρώτα απ' όλα ότι ελπίζει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το παιδί της. Αλλά και την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Πώς θα γίνει η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στο Βέλγιο. Θα μπορέσει να επιστρέψει στην κατοικία της στην Rue Wiertz, στο διαμέρισμα που μοιράζεται με την κόρη της, αλλά όχι με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι (που επίσης αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι): «Θα ζουν χωριστά», αποκάλυψε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Και προσθέτει: «Θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν το δικαστήριο κηρύξει την αθωότητά της. Αλλά μετά από 4,5 μήνες είμαστε ευτυχισμένοι. Στόχος μας τώρα είναι να πείσουμε τον δικαστή Κλέις και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Μαλανίνι ότι είναι αθώα».

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου όταν βρέθηκαν βαλίτσες γεμάτες μετρητά στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Η αποφυλάκισή της τώρα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο στην εξέλιξη της υπόθεσης σε μια εβδομάδα που σημαδεύτηκε από την απελευθέρωση, και πάλι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Παντσέρι και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπελά, που συνελήφθη τον Φεβρουάριο, όπως και ο άλλος πρώην ευρωβουλευτής του PDP Αντρέα Κοτσολίνο, σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νάπολη.

Ταραμπελά και Καϊλή ήταν οι δύο από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο που αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

«Η Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν διέπραξε», πρόσθεσε ο δικηγόρος της. «Η γνώμη μου σε αυτή την υπόθεση εναντίον της είναι ότι έχει και πολύ σοβαρούς πολιτικούς παράγοντες που θα αναδειχθούν στο μέλλον» πρόσθεσε δεσμευόμενος όλα αυτά να τα αναλύσει στο μέλλον.