Skip to main content

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Αγγελούδη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Για την ερχόμενη Τρίτη καθορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο - Τηλεδιάσκεψη με Σκέρτσο και Κωνσταντινίδη

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr ο πρωθυπουργός θα δεχθεί την Τρίτη στο γραφείο του στο Μαξίμου τον κ. Αγγελούδη για πρώτη φορά, μετά την εκλογική του νίκη στον δήμο Θεσσαλονίκης. Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά, την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Αγγελούδη, τον οποίο και συνεχάρη για την νίκη του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαβάστε - Οι ευχές για καλή συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Στέλιο Αγγελούδη

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δυο άντρες συμφώνησαν να συναντηθούν και το ραντεβού κλείστηκε την επόμενη μέρα. Η συνάντηση δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί κατά το εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, καθώς στις 26 και 27 Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Έτσι καθορίστηκε η συνάντηση να λάβει χώρα στην Αθήνα την Τρίτη.  

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Αγγελούδη, που αναλαμβάνει καθήκοντα σε περίπου δύο μήνες, την 1η Ιανουαρίου του 2024. Του ευχήθηκε, επίσης, καλή συνεργασία, αφού δήμος και κυβέρνηση θα κληθούν να συνεργαστούν για μια σειρά σοβαρών και μεγάλων ζητημάτων για την πόλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αγγελούδης θα έχει την ίδια μέρα συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και στη συνέχεια οι δύο τους θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των δυο κυβερνητικών στελεχών με τον νέο δήμαρχο θα βρεθούν το σχέδιο με πάνω από 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, όπως επίσης το μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και το flyover που πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.