Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

Η ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Η Ράνια Σβίγκου θα γίνει η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο ενεργειών για την ισότητα.

Τη Ράνια Σβίγκου για νέα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Βασιλειάδη για τη θέση του αναπληρωτή πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, για την προσφορά του και του έδωσε τα εύσημα για τις οργανωτικές του ικανότητες και που κατάφερε να πενταπλασιάσει τα μέλη του κόμματος.

Μάλιστα ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο ιδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του έχει ζητήσει να ολοκληρώσει την θητεία του ως γραμματέας και στη θέση του να έρθει ένα νέο πρόσωπο.

Όπως τόνισε κατά την εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας, η επιλογή του προσώπου βασίζεται στους άξονες: Ανανέωση/Ισότιμη εκπροσώπηση Φύλων/Ενότητα/Ανιδιοτέλεια/Προοπτική. Η Ράνια Σβίγκου θα γίνει η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία κίνηση που ήρθε να ολοκληρώσει το ζήτημα της ισότητας στην εκπροσώπηση των φύλων εντός του κόμματος, μετά την απόφαση για ποσόστωση 50% στη νέα Κεντρική Επιλογή.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δύο προϋποθέσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την «καθοδήγηση» του κόμματος. Αρχικά να μην είναι βουλευτές, αλλά και τη δέσμευση ότι δε θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Θα μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή δεν θα συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει στις επόμενες εκλογές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ