Skip to main content

Πρωτοβουλία για αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Θετικός ο απολογισμός από την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη.

Στη Σμύρνη βρέθηκαν μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, Travel Turkey Izmir, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 με 9 Δεκεμβρίου, στη  γειτονική χώρα.

Κατά τη συμμετοχή τους εκεί, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, ούτως ώστε να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη.

Κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, στην αποστολή συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της Aegean Airlines κ.κ. Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου και Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Εξωτερικού και Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος, αντίστοιχα, με σκοπό να διερευνηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για την έναρξη του αεροπορικού δρομολογίου που θα συνδέει τις δύο πόλεις.

Παράλληλα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης όπου ήρθαν σε επαφή με τον Πρόεδρό του κ. Ekrem Demirtaz.

Κατά την συνάντηση έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για την έναρξη του δρομολογίου και της τουριστικής συνεργασίας, ενώ δόθηκαν και διαβεβαιώσεις αναφορικά με την δέσμευση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί η αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Από την πλευρά της Ε.Ξ.Θ. γνωστοποιήθηκε η πρόθεση για τη συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB) και την Aegean Airlines, ούτως ώστε να υλοποιηθεί ένα fam trip από τουριστικούς πράκτορες της Σμύρνης και της ευρύτερης περιοχής στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, αλλά και ο πρόεδρος της  TURSAB κ. Basaran Ulusoy, σε ομιλίες τους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, υπό την παρουσία και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ertugrul Gunay, υπογράμμισαν την παρουσία της Ε.Ξ.Θ. στην έκθεση και κάλεσαν τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες να επιδιώξουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Aegean Airlines.

Το περίπτερο της Θεσσαλονίκης είχε μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω και των ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων.

Ακόμα, σημαντικό ήταν το τουρκικό ενδιαφέρον και στην εκδήλωση του Convention & Visitors Bureau της Σμύρνης, στην οποία η αντιπροσωπεία της Ε.Ξ.Θ. ήταν επίσημη προσκεκλημένη.

Κατά την παραμονή του εκεί, ο  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Θωμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι World Travel Channel, όπου και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού προορισμού για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως δόθηκε ιδιαίτερη προβολή και δημοσιότητα από τον τουρκικό Τύπο στην παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, στη Σμύρνη.