Skip to main content

Πρωτοβουλία Παπούλια για τη βία στα γήπεδα

«Στα γήπεδα και στα στάδια διαμορφώνονται χαρακτήρες, αντιλήψεις και στάσεις ζωής», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα.
Πρωτοβουλία για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο η τελετή έναρξης δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στους αθλητικούς χώρους. Στην τελετή παρευρέθησαν η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Προς την κατεύθυνση υλοποίησης των δράσεων αυτών, η υφυπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση για την έναρξη διαγωνισμού ζωγραφικής με τη συμμετοχή όλων των Γυμνασίων της χώρας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του θέματος της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στους αθλητικούς χώρους, καθώς και η βράβευση των μαθητών που τα έργα τους θα αναδειχτούν τα καλύτερα στην περιφέρειά τους.

Στην ομιλία του, ο κ. Παπούλιας τόνισε μεταξύ άλλων πως στα γήπεδα και στα στάδια διαμορφώνονται χαρακτήρες, αντιλήψεις και στάσεις ζωής. «Εκεί δοκιμάζονται φυσικές αντοχές και ψυχικά αποθέματα, εκεί το άτομο συνειδητοποιεί την ανάγκη της συλλογικότητας και μαθαίνει να δίνει για να πάρει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη πως έχουν φτάσει σε οριακό σημείο σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα βίας, κάνοντας λόγο για διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας.

«Δεν είναι αρκετό πια να εκφράζει κανείς τον αποτροπιασμό του για τη βία στα γήπεδα. Ούτε να κρίνει τα περιστατικά αυτά μόνο εντός των ορίων κάποιων αθλημάτων. Είναι σημάδια και σήματα μίας αρρωστημένης κατάστασης πραγμάτων, που τα γεννάει αλλά και που - με κάποια διεστραμμένη ανοχή - τα χωνεύει» συνέχισε και θέτοντας τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους συμπλήρωσε: «Η Πολιτεία, οι αθλητικοί φορείς, η Γενική Επιτροπή Διαιτησίας και τα αθλητικά σωματεία βρίσκονται αντιμέτωποι με την ευθύνη της καταπολέμησης αυτού του φοβερού φαινομένου. Λύσεις υπάρχουν, όταν βρίσκεται η βούληση».