Skip to main content

Πρωτοβουλίες για έκτακτη ενίσχυση στο δήμο Παγγαίου

Έκτακτη ενίσχυση για την οικονομική στήριξη του δήμου Παγγαίου, που αντιμετωπίζει ασφυκτικά προβλήματα μετά την πρόσφατη δολοφονία του δημάρχου του και την εμπλοκή των δύο ταμιών του σε «μαύρη τρύπα»,
Με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καβάλας (και δημάρχου Ελευθερούπολης) Γιάννη Φιλόσογλου, συνεδριάζει αύριο (8/1) η ΤΕΔΚ, προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν τους τρόπους εξασφάλισης έκτακτων ενισχύσεων για τη στήριξη του ταμείου του δήμου Παγγαίου, ύστερα από τα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας.

Ο κ. Φιλόσογλου συναντήθηκε στην Κομοτηνή με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Θεοδώρα Κόκλα και συζήτησε μαζί της τις επείγουσες ανάγκες του δήμου Παγγαίου, στα ταμεία του οποίου παρουσιάζεται η «μαύρη τρύπα» σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, που έστειλε στο θάνατο τον 47χρονο δήμαρχο Τριαντάφυλλο Κουκούδη και στη φυλακή τους δύο (σχεδόν συνομηλίκους του) ταμίες με αλληλοκατηγορίες για λαθροχειρίες στο δημοτικό ταμείο.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Καβάλας επικοινώνησε με την ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άμεση οικονομική στήριξη του δήμου Παγγαίου μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων.
«Προτεραιότητα είναι να εξευρεθούν έστω και 100.000 ευρώ στη φάση αυτή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι άμεσες και πιο πιεστικές ανάγκες του δήμου Παγγαίου, για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του ύστερα απ’ αυτό το σοκ», δήλωσε ο Γιάννης Φιλόσογλου.

Εντωμεταξύ, ξεκινούν άμεσα οικονομικοί και διοικητικοί έλεγχοι στο δήμο Παγγαίου (με εντολή της Γ.Γ. της Περιφέρειας), με σκοπό να εντοπιστούν το ταχύτερο οι ατασθαλίες και αταξίες στο δημοτικό ταμείο και να καταλογισθούν τυχόν ευθύνες σε όσους ακόμα –πλην των δύο ταμιών και του δολοφονηθέντος δημάρχου- εμπλέκονται.
Την ερχόμενη Κυριακή, υπό την προεδρία του πλειοψηφούντος δημοτικού συμβούλου Αθ. Τσολμπαντίδη, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα αναδείξουν νέο δήμαρχο και νέο πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας του δημάρχου, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους την περασμένη Δευτέρα (4/1), συνεχίζουν να κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, καθώς στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής (όπου θα οδηγηθούν τελικά) δεν υπάρχει προς το παρόν διαθέσιμος χώρος για τη φιλοξενία τους.