Skip to main content

Πρωτοβουλία Ελπιδοφόρου για τη στήριξη του θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

«Γύρισμα σελίδας» για τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την εκλογή του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη και του νέου Μητροπολίτη Φιλόθεου. «Είναι μια ευχάριστη αλλαγή η οποία θα φέρει νέα πνοή στην πόλη και θα ικανοποιήσει και τους πολίτες που ψήφισαν τον κ. Αγγελούδη και τους πιστούς που θα έχουν ένα νέο, ικανό και δυναμικό ιεράρχη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Σεβασμιότατος μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη στο δημαρχείο της πόλης.

Δήλωσε έτοιμος να συμβάλει στην προσπάθεια η πόλη «να συνεχίσει τη στενή σχέση της με την εκκλησιαστική της παράδοση και τις ρίζες της, με έναν ανανεωμένο τρόπο που θα μπορεί να μιλά στις ψυχές και στις καρδιές και των νέων».

 

Image

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε πολύ ευτυχής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη βαθιά εκκλησιαστική και βυζαντινή. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνεργαστούμε και να συνδέσουμε την ομογένεια του εξωτερικού με τη Θεσσαλονίκη και να συμβάλουμε και στην ανάπτυξη και στην οικονομία», σημείωσε αναφέροντας πως η εκκλησία δεν πρέπει να είναι μόνο ένας πνευματικός θεσμός αλλά ένας θεσμός που θα συμβάλει στην οικονομική ευημερία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε ότι είναι τιμή η επίσκεψη του Σεβασμιότατου στο δημαρχείο. «Συζητήσαμε για την προσφορά της εκκλησίας στην ομογένεια. Όταν έθεσα στον Σεβασμιότατο το πώς θα μπορούσε η πόλη μας να υποστηριχθεί από τον θρησκευτικό τουρισμό με εντυπωσίασε η γνώση του. Είναι έτοιμος να στηρίξει αυτή μας την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

 

Image

 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με την ιδιότητα του καθηγητή στο πανεπιστήμιο μας και με τους πολυετείς δεσμούς που έχει με την πόλη, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη, η πόλη μας να είναι ο πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και τουριστών της ομογένειας».