Skip to main content

Πρωτοβουλία ζεστασιάς από τη HELLENiQ ENERGY με τη δωρεά πετρελαίου στα παιδιατριακά νοσοκομεία

Περίπου 30.000 παιδιά σε ετήσια βάση, που νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, θα επωφεληθούν από το «κύμα ζεστασιάς» της εταιρείας

Ένα ζεστό περιβάλλον δημιουργεί στα μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής η HELLENiQ ENERGY, με δωρεά πετρελαίου θέρμανσης μέσα από τις θυγατρικές της εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, προκειμένου οι μικροί ασθενείς, οι οικογένειές τους, οι γιατροί και οι νοσηλευτές να συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους μάχη χωρίς να ανησυχούν για τις απαιτητικές καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και με σταθερή δέσμευση απέναντι στα ζητήματα της καθημερινότητας, η εταιρεία αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην επίλυσή τους και στο μέτρο που της αναλογεί, σκορπίζοντας ένα κύμα ζεστασιάς μέσω του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου.

Image

Άλλωστε, η HELLENiQ ENERGY στηρίζει διαχρονικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις δημόσιες δομές υγείας, καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες με δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων. Μάλιστα, η δωρεά του Ομίλου κατά την πανδημία ήταν η μεγαλύτερη που έγινε από ιδιωτική εταιρεία. 

Έτσι και αυτόν τον χειμώνα, δεν θα μπορούσε παρά να συμβάλλει στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων που περιθάλπουν μικρά παιδιά, δωρίζοντας πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», το  Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και το  Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης». Από αυτήν την παροχή «ζεστασιάς» υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν πάνω από 30.000 παιδιά που νοσηλεύονται σε ετήσια βάση στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Image

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας τη Πέμπτη 23 Νοέμβριου 2023, παρουσία του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της γενικής γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY, Γιάννη Παπαθανασίου και του διευθύνοντος συμβούλου, Ανδρέα Σιάμισιη, καθώς και του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και των διοικητών των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Κύμα ζεστασιάς» που υλοποιήθηκε το 2022 περιλαμβάνει εκτός από προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. 

Image
(Από αριστερά) ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου» κ. Μανώλης Παπασάββας και, δίπλα του, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», κα Ευσταθία Κατοίκου

Λίγα λόγια για την HELLENiQ ENERGY 

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας.

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα  τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.