Skip to main content

Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομες οι στάσεις εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΔΟΥ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγορεύει με απόφασή του τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία.

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), με τη μορφή τετράωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας καθημερινά και έναρξη από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.

Μετά από αγωγή που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΑΑΔΕ, το Πρωτοδικείο αποφάσισε την απαγόρευση της πραγματοποίησης της απεργιακής κινητοποίησης καθώς και την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 10.000 ευρώ στην ΠΟΕ-ΔΟΥ σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της.

Σημειώνεται πως η ΠΟΕ-ΔΟΥ προκήρυξε καθημερινές στάσεις εργασίας τις απογευματινές βάρδιες, από τις 15.00 έως τις 19.00, «ως αντίδραση στην επιχειρούμενη διεύρυνση του ωραρίου, με τη θέσπιση απογευματινών βαρδιών, αλλά και τα πλείστα προβλήματα του κλάδου μας που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συναδέλφους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Μας είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσουμε σε τι θα εξυπηρετήσουν οι ημερήσιες βάρδιες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού έτσι θα προσέρχεται στην εργασία την ίδια μέρα το 67% των υπαλλήλων. Η ΑΑΔΕ προβαίνει σε διεύρυνση του ωραρίου στις Δ.Ο.Υ., τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένουν κλειστές, μεταφέροντας τις ευθύνες της δικής της ανικανότητας στις πλάτες των εργαζομένων, όταν η ίδια αδυνατεί να παρέχει την αξιόπιστη υλικοτεχνική υποδομή για τηλεργασία» προσθέτει η ΠΟΕ-ΔΟΥ στην ανακοίνωση.