Skip to main content

Πρωτοφανής κακοκαιρία στη Βόρεια Χαλκιδική

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε την Τετάρτη η Χαλκιδική, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα και να σημειωθούν καταστροφές στο οδικό δίκτ

της Κάτιας Γερακαρίτου

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε την Τετάρτη η Χαλκιδική, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα και να σημειωθούν καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχής της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, Μεγάλης Παναγίας, Στανού και στην περιοχή της Σιθωνίας, στη Νικήτη και στην περιοχή μετά τον Αγ. Νικόλαο. Από το μεσημέρι προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Κασσάνδρας, στη Φούρκα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την περιοχή από τα ξημερώματα, ενώ νέα επιδείνωση, με δυνατές βροχοπτώσεις αναμένεται από τις 18.00 το απόγευμα.

«Το πρωί ήμασταν μια απέραντη λίμνη, έπεσε μεγάλος όγκος νερού από τις 4 τα ξημερώματα» είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, κάνοντας λόγο για μοναδικό φαινόμενο εδώ και τριάντα χρόνια.

Σε περίπου 100 περιπτώσεις κλήθηκε να παρέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχής της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Μεγάλης Παναγίας και Στανού. Από το πρωί συνεργεία του δήμου και οχήματα της πυροσβεστική προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να αντλήσουν τα νερά από τα σπίτια και τα καταστήματα. Καταστροφές σημειώθηκαν στα δίκτυα της ύδρευσης και της αποχέτευσης καθώς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αρναία – Στανού.

Στην περιοχή της Νικήτης ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να μπουν μέσα σε σπίτια και καταστήματα. Σε περίπου 30 περιπτώσεις επενέβη η πυροσβεστική.Καταστροφές λόγω καταπτώσεων σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr o αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.