Skip to main content

Πρωτοσέλιδο στη βρετανική Daily Mail η κόλαση των τουριστών στη Ρόδο

Βρετανός τουρίστας έγραψε στο Twitter για την εκκένωση από το ξενοδοχείο μαζί με την οικογένειά του - «Ο μικρότερός μου μόλις μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει. Κανένα νέο από τις αρχές»

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής ιστοσελίδας της Daily Mail είναι αυτή την ώρα η καλοκαιρινή κόλαση των χιλιάδων τουριστών στη Ρόδο, που εγκατέλειψαν άρον άρον τα τρία ξενοδοχεία που τυλίχτηκαν στις φλόγες της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που καίει στο νησί εδώ και 5 ημέρες.

«Οι πυρκαγιές αναγκάζουν εκατοντάδες Βρετανούς παραθεριστές να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία τους και να περπατήσουν 6 χιλιόμετρα με ζέστη 35 βαθμών Κελσίου - προκαλώντας πλημμύρα παραπόνων σε εταιρείες διακοπών», γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τουρίστες περίεγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από τις εταιρείες διακοπών.

Ο βρετανός τουρίστας Paul Karlburgi, έγραψε στο Twitter: «Αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στη Ρόδο δραπετεύοντας από τις πυρκαγιές με τα πόδια – αφήσαμε τα πάντα στο ξενοδοχείο και φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπά μας. Ο μικρότερός μου μόλις μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει. Κανένα νέο από τις αρχές. Τρομακτική κατάσταση εδώ». Ο εν λόγω άνδρας έμενε μαζί με την οικογένειά του στο ξενοδοχείο Lindos Imperial και χρειάστηκε να περπατήσουν επτά χιλιόμετρα στο ξενοδοχείο Atlantica, το οποίο παρέχει καταφύγιο και νερό σε εκατοντάδες ανθρώπους. «Μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση ακόμα από οποιονδήποτε για το τι θα ακολουθήσει», σημειώνει.