Skip to main content

Ψήφισμα στο Avaaz από πολίτες για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ

Το ψήφισμα έχει ήδη συγκεντρώσει τις υπογραφές των πρώτων υποστηρικτών της προσπάθειας. Ως τώρα, έχουν υπογράψει περισσότεροι από 679 πολίτες.

Σε συγκέντρωση υπογραφών προχωρούν πολίτες στο Avaaz ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων προς βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ. 

Το ψήφισμα έχει ήδη συγκεντρώσει τις υπογραφές των πρώτων υποστηρικτών της προσπάθειας. Ως τώρα, έχουν υπογράψει περισσότεροι από 679 πολίτες.

«Η κατάσταση για τη μετακίνηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι άνευ προηγουμένου.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες μετακινούνται με τα οχήματα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), που είναι περιορισμένα σε αριθμό συγκριτικά με τον αριθμό των πολιτών του κυρίως πολεοδομικού συγκροτήματος και των γειτονικών δήμων (Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά, Χαλκηδόνος, και Ωραιοκάστρου).

Η κατάσταση που επικρατεί εντός των οχημάτων είναι αδικαιολόγητη και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, δεδομένου ότι σε κάθε όχημα επιβαίνουν πολλοί περισσότεροι πολίτες από το επιτρεπτό όριο που ορίζεται από τους κατασκευαστές.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα διάφορες φωτογραφίες που απεικονίζουν τις συνθήκες αυτές ενώ πραγματοποιήθηκε Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα "Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης"».

Ο σύνδεσμος του ηλεκτρονικού ψηφίσματος εδώ