Skip to main content

Χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισαν το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή επί του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ καταψηφίστηκε από 143 βουλευτές, από το σύνολο δηλαδή των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 38 του νομοσχεδίου που αφορά το αγγελιόσημο. Τέσσερις ήταν οι απόντες από την ψηφοφορία και συγκεριμένα οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνος Βλάσης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. H κ. Γεννηματά και ο κ. Βλάσης είχαν στείλει επιστολή στο προεδρείο της Βουλής μέσω της οποίας ενημέρωναν ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν (η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα), ενώ η κυρία Μπακογιάννη, ενώ βρισκόταν έως αργά στην αίθουσα έφυγε ξαφνικά καθώς ένιωσε αδιαθεσία.

Είχε προηγηθεί διήμερη συζήτηση σε υψηλούς τόνους, η οποία κορυφώθηκε με τη μονομαχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει κοστίσει στη χώρα 21 δισ. ευρώ (δείτε εδώ), ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για έλλειψη προτάσεων από τη ΝΔ και εκτίμησε πως «έρχονται καλύτερες ημέρες για τους Έλληνες» (δείτε εδώ).