Skip to main content

Ψωμιάδης: Μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η παράταξη

Την ανάγκη για ενότητα τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην κεντρική του ομιλία στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα άφησε και πολλές αιχμές.
Μπήκα στην κούρσα της διαδοχής, για να εκφράσω τον απλό Νεοδημοκράτη, δεν μπήκα για τους άλλους, τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκεται να στηρίξει κανέναν από τους δύο βασικούς υποψηφίους.

Κατά την την κεντρική του ομιλία στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη άφησε πολλές αιχμές, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενότητα.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία μου. Δεν ανήκω σε καμιά πολιτική δυναστεία, δεν έχω κληρονομικά δικαιώματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ψωμιάδης επέκρινε και πάλι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που, όπως ανέφερε, συνεχίζουν να ντροπιάζουν την παράταξη μετατρέποντας τα τηλεοπτικά παράθυρα σε αρένα.

«Κάποιοι θέλουν νικητές και ηττημένους. Μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η παράταξη, νικητές πρέπει να είστε εσείς, φίλες και φίλοι», συνέχισε και ζήτησε ο νέος πρόεδρος «να δεσμευτεί ότι θα τους αγκαλιάσει όλους και οι ηττημένοι να δεσμευτούν ότι θα συστρατευτούν γύρω από το νικητή».

«Όσοι προτιμούν τον εμφύλιο δεν αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι "ντορικοί" ούτε οι "σαμαρικοί" από μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Καταθέτοντας την πολιτική του πρόταση τόνισε: «Πιστεύω σε μια μεγάλη, λαϊκή, πατριωτική κεντροδεξιά, όπου έννοιες, όπως η πατρίδα, η οικογένεια, η θρησκεία, η νεολαία, δεν θα είναι ντροπή αλλά περηφάνια. Πιστεύω σε μια παράταξη που θα είναι μέσα στην κοινωνία, όχι μακριά από αυτήν, μια παράταξη που θα αγγίζει το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις».

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έκανε ειδική αναφορά και στο Σκοπιανό, καλώντας τους συνυποψηφίους του να δεσμευτούν «ότι μετά το ΟΧΙ του ’40 στο φασισμό, μετά το ΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν, να πούμε πια ένα μεγάλο ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας».

Ασκώντας δριμεία κριτική για τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ σημείωσε: «Απεδείχθη στην πράξη ότι εγώ δεν ήμουν μέρος του προβλήματος. Δεν ήμουν ο γραφικός. Κάποιοι άλλοι απεδείχθησαν γραφικοί, ανίκανοι, άκαπνοι, αδιάφοροι, απεδείχθησαν τραγικοί, αφού μας έφεραν σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση».

«Πτωχεύσαμε, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στις αξίες. Θαρρείς και ήμασταν υπνωτισμένοι έξι χρόνια», πρόσθεσε.