Skip to main content

Ψυχρές οι σχέσεις Γκιουλέκα-Σαμαρά

Γιατί αποστασιοποιείται σταδιακά από τον πρόεδρο του κόμματος ο Κώστας Γκιουλέκας, πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα ο Αντώνης Σαμαράς και σε ποια κίνηση αναμένεται να προχωρήσει.
Το οδυνηρό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει σοβαρές ρωγμές στη σχέση του Κώστα Γκιουλέκα με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της ΝΔ στην πόλη (και επικεφαλής από τη νέα χρονιά της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο) θεωρεί ότι το κόμμα δεν του παρείχε την παραμικρή στήριξη σε έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα, με δυναμική που κάθε μέρα όλο και πιο πολύ γύριζε σε βάρος του. Και τούτο διότι βρέθηκε να πρέπει να απολογείται για τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου δημάρχου Παπαγεωργόπουλου, αλλά και για τις κορόνες του μητροπολίτη Άνθιμου. Ο κ.Σαμαράς έχει αντιληφθεί τη σταδιακή αποστασιοποίηση Γκιουλέκα και, για «να σπάσει τον πάγο», διαβεβαιώνει ότι θα τον τοποθετήσει σε σημαντική θέση στην κομματική ιεραρχία.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι αυτή τη στιγμή γίνεται  κυριολεκτικά «σφαγή» για τις θέσεις στον κομματικό μηχανισμό, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς και κυρίως οι στενοί συνεργάτες του φέρονται να έχουν υποσχεθεί ρόλο σχεδόν σε όλους όσοι κινούνται έστω και περιφερειακά της Ρηγίλλης. Βέβαια, τα προβλήματα, οι γκρίνιες και οι εσωκομματικές αναταράξεις προκύπτουν, συνήθως, από αυτούς που μένουν αναγκαστικά στην «απ΄ έξω»...