Skip to main content

Πτήση τρόμου στις ΗΠΑ - Γέμισε καπνούς η καμπίνα των επιβατών (vid)

Η ενημέρωση που είχαν οι επιβάτες, ήταν ότι χάθηκε η πίεση λαδιού στον δεξιό κινητήρα με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να έχει χάσει κάθε ισχύ.

Αξέχαστη θα μείνει σε επιβάτες και πλήρωμα η πτήση της Delta από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες, την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, κατά την οποία καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από πιλοτήριο και καμπίνα, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η πτήση 2846 κατέφυγε σε αναγκαστική προσγείωση στο Αλμπουκέρκι, καθώς οι επιβαίνοντας βρέθηκαν σε απόγνωση από τους καπνούς ενώ, στο βίντεο που κατέγραψε ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου, βλέπουμε τον κόσμο σε απόγνωση. Ο podcaster Γκάρι Βον που βρέθηκε στην πτήση, ανέφερε ότι, μέσα στην καμπίνα, η ορατότητα ήταν τόσο περιορισμένη, που ο ίδιος δεν έβλεπε παρά λίγες σειρές καθισμάτων μπροστά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενημέρωση που είχαν οι επιβάτες από τον πιλότο, ήταν ότι χάθηκε η πίεση λαδιού στον δεξιό κινητήρα με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να έχει χάσει κάθε ισχύ. Όσο επικρατούσε ο πανικός, τέσσερις αεροσυνοδοί είχαν σηκωθεί και μοίραζαν νερό στους επιβάτες.

«Όλοι νόμιζαν ότι το αεροπλάνο απλώς γλιστρούσε στον αέρα»

«Ήξερα ότι κάτι καταστροφικό είχε συμβεί. Όλοι έκλαιγαν, ούρλιαζαν, νόμιζαν ότι ουσιαστικά οι κινητήρες είχαν σβήσει, ότι το αεροπλάνο απλώς γλιστρούσε στον αέρα. Δεν υπήρχαν αναταράξεις, δεν υπήρχε τίποτα», ανέφερε ο Βον στο podcast του και συνέχισε: «Ο πιλότος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αεροπλάνου. Δεν νομίζω ότι έχασε ποτέ τον έλεγχο του αεροπλάνου. Οι άνθρωποι που ούρλιαζαν και έκλαιγαν σίγουρα νόμιζαν ότι αυτό ήταν το τέλος. Ήταν οδυνηρό στην καλύτερη περίπτωση. Συνέβη ακριβώς αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, το ξέφρενο κλάμα και τα ουρλιαχτά».

Εντέλει, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Αλμπουκέρκι, σύμφωνα με τον ειδικό Δημοσίων Υποθέσεων της FAA, Donnell Evans. «Το πλήρωμα ήταν καταπληκτικό και έκανε τα πάντα όσο πιο ομαλά γινόταν, ενώ έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Αλμπουκέρκι», όπως σημείωσε και ο επιβάτης της πτήσης, Mason Weiner, στο Twitter. Πάντως, τα βίντεο που αναρτήθηκαν από άλλους επιβάτες στα social media δείχνουν τους καπνούς να γεμίζουν την καμπίνα. Πιθανότατα οι καπνοί προέρχονται από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους. Ο διαπεραστικός συναγερμός έκτακτης ανάγκης χτύπησε όσο οι επιβάτες κάθονταν ανυποψίαστοι.