Skip to main content

Πτώση ελικοπτέρου: Αναγνωρίστηκε η σορός του πιλότου – Ολοκλήρωση ερευνών

Η σορός του άτυχου πιλότου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου όπου και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με το Λιμενικό, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στην Εύβοια, όπου κατέπεσε το ελικόπτερο με αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή του.

Η σορός του πιλότου, ο οποίος δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το ελικόπτερο, ανασύρθηκε την Παρασκευή από την άτρακτο του ελικοπτέρου σε βάθος 52 μέτρων, σύμφωνα με στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταδρομών.

Η σορός του άτυχου πιλότου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου όπου και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι έρευνες στο σημείο έχουν διακοπεί ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η ανέλκυση του ελικοπτέρου τις επόμενες ημέρες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Εύβοιας.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 9.00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10.13 από το Μαντούδι, από όπου χάθηκαν τα ίχνη του μέχρι τον εντοπισμό της σορού του πιλότου σήμερα.  

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι πραγματοποιούνταν έρευνες για δύο άτομα.