Skip to main content

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη την Τρίτη

Υποχώρησαν οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές και οι δείκτες της Γουόλ Στριτ.
Μικρή πτώση σημείωσαν την Τρίτη τα σημαντικότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, δεχόμενα αρνητική επίδραση από τις τιμές των εμπορευμάτων, ενώ απώλειες κατέγραψαν και οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE300 ενισχύθηκε με 0,1%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι μετοχές των τραπεζών έκλεισαν με θετικό πρόσημο, επηρεαζόμενες από την είδηση ότι η BNP Paribas προέβη σε αύξηση κεφαλαίου για να «απελευθερωθεί» από την κρατική βοήθεια, ενισχύοντας την αισιοδοξία στον κλάδο.  Έτσι οι μετοχές των Barclays, Societe Generale, UniCredit, RBS, Lloyds, Deutsche Bank, Commerzbank και HSBC κινήθηκαν ανοδικά.

Στον αντίποδα οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων, οι οποίες λόγω των τιμών των εμπορευμάτων, σημείωσαν πτώση, με τις BHP Billiton, Rio Tinto, Anglo American, Lonmin και Xstrata να κλείνουν στο κόκκινο.

Σημειώνεται ότι η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην οικονομία της ευρωζώνης ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου χρόνου.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.159,72 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,12%, στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,4% στις 5.713,52 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,28% στις 3.814,10 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, αντίθετα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η καταναλωτική εμπιστοσύνη διέγραψε πτώση. Η είδηση αυτή υπερίσχυσε της αύξησης των τιμών των κατοικιών στη χώρα τον Ιούλιο και οι δείκτες της Γουόλ Στριτ έκλεισαν πτωτικά.

Σύμφωνα, πάντως, με έρευνα του bloomberg, ο S&P έχει ενισχυθεί κατά 57% από το κατώτατο σημείο των μεγάλων αγορών το Μάρτιο, με το δείκτη να έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο του από το 2004.

Συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,48% σταματώντας στις 9.742,20 μονάδες, ο Nasdaq έκλεισε στις 2.124,04 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,31% και ο S&P έκλεισε με πτώση 0,22% στις 1.060,61 μονάδες.