Skip to main content

Παραιτήθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης του Qatargate μετά την επιστολή της Καϊλή

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έκανε λόγο για στοιχεία που «θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας»

Παραιτήθηκε μετά από την επιστολή της Εύας Καΐλή ο ανακριτής της υπόθεσης του Qatargate, Μισέλ Κλεζ.

Διαβάστε: Εύα Καϊλή: Προσέφυγε στο ευρωκοινοβούλιο για «παραβίαση ασυλίας» και «παράνομη παρακολούθηση»

Νωρίτερα σήμερα η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει  ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών. Σε νέα, κοινή, ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Ευάς Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega» (την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων).  

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Le Soir, ορισμένα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του απρόσκοπτα και να διατηρηθεί ο απαραίτητος διαχωρισμός μεταξύ της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό συμβαίνει παρά την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού στοιχείου που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εντιμότητα οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα μέρη και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει ο ίδιος και οι ανακριτές στην υπόθεση αυτή», σημειώνεται στην  ανακοίνωση.

Άλλος ανακριτής, «ο οποίος έχει ήδη εμπλακεί στην υπόθεση σε αρκετές προηγούμενες περιπτώσεις, θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας».