Skip to main content

RDV+: Ηλεκτρονικά ραντεβού σε υπηρεσίες και ουρές τέλος

Η νέα εφαρμογή RDV+ θέλει να δώσει τέλος σε ουρές και συνωστισμό απαντώντας στη σημαντική ανάγκη για τήρηση αποστάσεων που γέννησε ο κορωνοϊός.

Τέλος στις ατελείωτες ουρές και τις αχρείαστες αναμονές έχει στόχο να βάλει η καινοτόμα εφαρμογή RDV+ που επιτρέπει στον χρήστη να κλείσει μέσω διαδικτύου ραντεβού, γρήγορα και εύκολα, σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα κρατήσεων ηλεκτρονικών ραντεβού που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε υπηρεσία που εξυπηρετεί κοινό.

Αφορμή για τη δημιουργία της rdv+ ήταν η ανάγκη αποφυγής συνωστισμού που έφερε η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr o Βασίλης Τζεβελέκης, διευθύνων σύμβουλος της ORCO που ανέπτυξε την εφαρμογή.  Ο ίδιος συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα πως το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν στη νέα κανονικότητα είναι ο συνωστισμός και η δυσκολία τήρησης αποστάσεων σε υπηρεσίες και φορείς που εξυπηρετούν κοινό, είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα. Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περιορισμοί θα είναι πολύ δύσκολο σε κάποιες υπηρεσίες να μην δημιουργηθούν ουρές, ειδικά από τη στιγμή που πολλές από αυτές δεν είναι ακόμα και ούτε μπορούν από τη μία ημέρα στην άλλη να γίνουν προσβάσιμες μέσω διαδικτύου.

«Η εξυπηρέτηση των πολιτών-πελατών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για πολλούς οργανισμούς. Πόσες φορές δεν απογοητευτήκαμε μπροστά από μια τεράστια ουρά σε κάποια υπηρεσία; Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια λύση για αυτές τις ουρές και αυτό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», υπογραμμίζει.

Πώς λειτουργεί

Η ORCO, μια από τις παλαιότερες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και 40 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brand names στον χώρο της πληροφορικής της υγείας, ξεκίνησε τη δημιουργία της εφαρμογής επενδύοντας πάνω στην εμπειρία ενός αντίστοιχου συστήματος που είχε δημιουργήσει και το οποίο λειτουργεί για πάνω από δέκα χρόνια.

Ο κ. Τζεβελέκης αναφέρει πως η νέα εφαρμογή, που συμπυκνώνει πλέον την εμπειρία της εταιρείας, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από υπολογιστή, κινητά και tablet ενώ η χρήση της είναι απλή, ασφαλής και ταυτόχρονα γρήγορη. Ανοίγοντας την εφαρμογή, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει στην περιοχή που επιθυμεί και έπειτα να κλείσει το ραντεβού του, προσθέτοντας τέλος κάποια προσωπικά στοιχεία.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η ORCO φρόντισε ώστε η ευκολία χειρισμού να μην αφορά μόνο τον τελικό χρήστη αλλά και τους εργαζομένους στις υπηρεσίες ή τις εταιρείες που θα αγοράσουν και θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για το κοινό τους. Ο κ. Τζεβελέκης τόνισε πως η rdv+ δεν απαιτεί πολλές ώρες εκπαίδευσης και ο εργαζόμενος μπορεί εύκολα να εξοικειωθεί με το περιβάλλον της. Την ίδια στιγμή η χρήση της βοηθάει στην εξοικονόμηση πόρων καθώς δεν απαιτείται καμία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων του φορέα και των πολιτών.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή ηλεκτρονικών ραντεβού:

Ο εκάστοτε διαχειριστής θα ορίσει μία φορά

-τις υπηρεσίες για τις οποίες απαιτείται επιτόπια παρουσία του πελάτη,

-τα τμήματα τα οποία εξυπηρετούν κοινό,

-των αριθμό των ραντεβού που μπορούν να εξυπηρετηθούν ανά τμήμα,

-και τις μέρες και τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού.

Η εφαρμογή rdv+ με βάση τα παραπάνω θα δημιουργήσει αυτόματα όλα τα διαθέσιμα ραντεβού της υπηρεσίας. 

Ο πελάτης ανά πάσα στη στιγμή της ημέρας, μπορεί με ασφάλεια

-να ενημερωθεί για ποιες υπηρεσίες οφείλει να μεταβεί στο χώρο του φορέα,

-να ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα ραντεβού,

-να επιλέξει το ραντεβού που τον εξυπηρετεί καλύτερα,

-να ακυρώσει ή να αλλάξει ένα ραντεβού που έχει κλείσει. 

«Το καινούργιο που φέρνει η RDV+ είναι ότι δίνει τη δυνατότητα, με τρόπο εύκολο και ασφαλή, σε ένα πολίτη να μπορέσει να εξυπηρετηθεί από μια δημόσια ή άλλη υπηρεσία εξασφαλίζοντας την υγεία του και την υγεία των εργαζομένων στην εταιρεία», εξηγεί ο κ. Τζεβελέκης.

Επιπλέον σημειώνει ότι η εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για πολλούς φορείς στο επόμενο διάστημα καθώς οι υποχρεώσεις που έχει αναβάλει τόσο καιρό ο κόσμος, δεν έχουν πάψει να υφίστανται και υπάρχει κίνδυνος να συσσωρευτούν. «Σκεφτείτε παραδείγματος χάρη τι θα γίνει στις εφορίες ή στις γραμματείες των πανεπιστημιακών σχολών από το φθινόπωρο»!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή rdv+ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://rdvplus.gr/ και το κανάλι της ORCO στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=aVZxyaQLwFU

Για πληροφορίες σχετικά με την ORCO επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://orco.io/