Skip to main content

Reuters: Η Ουκρανία απελευθέρωσε έναν ακόμη οικισμό στην Ζαπορίζια στο πλαίσιο της αντεπίθεσής της

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή της Ζαπορίζια - Τι λέει ο Πούτιν

Ένας Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε την Κυριακή  ότι η Ουκρανία ανακατέλαβε ένα χωριό στην περιοχή της Ζαπορίζια, τη δεύτερη νίκη της σε αυτό το μέτωπο από τότε που ξεκίνησε την αντεπίθεσή της νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο αξιωματούχος, Βλαντίμιρ Ρογκόφ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Πιατιχάτκι και οχυρώθηκαν εκεί, ενώ δέχονται πυρά από το ρωσικό πυροβολικό.
"Οι "κυματοειδείς" επιθέσεις του εχθρού απέδωσαν αποτελέσματα, παρά τις τεράστιες απώλειες", δήλωσε ο Ρογκόφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή, πρόσθεσε. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία και το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία λέει ότι προκαλεί βαριές απώλειες στις δυνάμεις του Κιέβου και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία δεν έχει "καμία πιθανότητα" επιτυχίας στην αντεπίθεση.

Η Ουκρανία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ανακτήσει τον έλεγχο περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ανακαταλαμβάνοντας μια σειρά από χωριά στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει στις 12 Ιουνίου ότι είχε θέσει υπό τον έλεγχό της το Λόμπκοβε, ένα χωριό δίπλα στο Πιατιχάτκι.